boldog_gyerek.jpg

 

Ma véget ért az első félév. A tanító nénik a hétvégén megírják az értékeléseket, és a jövő héten minden kisdiák hazaviheti a félévi értesítőket. Bizonyára, senkit sem ér váratlanul, hisz az régen rossz, ha csak most derül ki, hogyan teljesített gyerekünk az iskolában.

Korábban már írtam néhány gondolatot arról is, hogy mit tegyünk, ha nem egészen úgy sikerült ez a félév, ahogy szerettük volna.

http://tanuljjol.blog.hu/2015/01/10/felevi_ertesito_670

Első, legfontosabb feladatunk, kideríteni a gyenge teljesítmény okait. Ugyanis az ok sokféle lehet, így a megoldás is különböző. Az sem mindegy, hány éves a gyermekünk, folyamatosan gyengén teljesít vagy hirtelen romlott a tanuláshoz való viszonya.

Ha úgy érezzük, a feltételeket szülőként biztosítottuk, gyermekünk is eléggé motivált a tanulásban, mégis alulteljesít, lehet, hogy nem megfelelő a tanulási módszere.

Az alsó tagozatos gyerekeknél különösen nagy figyelmet kell fordítani a tanulási képesség kialakítására és fejlesztésére, hogy minél biztosabbak legyenek az alapok. Mindenkinek saját tanulási stílusa van. Ezt kell megtalálni, ebben segíthetünk neki.

Valószínű, harmadik, negyedik osztályban ehhez szakember segítségét érdemes igénybe venni, aki egyénileg, legfeljebb 4 fős csoportban foglalkozik gyermekünkkel. A lemaradás tíz-tizenkét órában behozható.

Az elakadás okának kiderítése után ez alatt az időszak alatt teljesen személyre szabottan foglalkozik a korrepetítor a tanulási nehézséggel, a tanuláshoz szükséges alapképességek intenzív fejlesztésével, a tanulási módszerekkel.

A várt eredmény sem marad el, az információkat gyorsabban feldolgozza, könnyebben felidézi a tanultakat, a tanulásban sikeres lesz, így az önértékelése, önbizalma is nő, az egész személyisége pozitív irányban fejlődik. A kisiskolás gyerekek énképében fontos, ha nem a legfontosabb szerepet játszik az iskolai teljesítmény.

De tudom, hogy Te gondos, gyermekedet ismerő, szerető szülőként nem csak ez alapján ítéled meg gyermekedet.

kiscsalad.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljjol.blog.hu/api/trackback/id/tr857080333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása