A kötelező mindennapos tornaóra, egyéb tantárgyak – erkölcstan, hittan, tánc, dráma – nemcsak a tanárok óraszámát növelték meg jelentősen, hanem a gyerekekre is pluszterhet rónak.

kulonora.jpg

 

Manapság a legtöbb gyerek jár valamilyen különórára. Vagy azért mert egy téma nagyon érdekli, vagy azért, mert az órai magyarázat kevés, a szülei pedig nem tudnak kellőképpen segíteni, így szüksége van plusz magyarázatra.

Mindenképpen megfontolandó, hogy mivel terheljük gyermekünket. A gyerekek teherbírása is különböző. Amit az egyik könnyedén elvégez, a másiknak már túl sok, fárasztó.

Figyeljük meg, mi az az egy-két dolog, ami örömet jelent számára, szívesen végzi, abban támogassuk.

Soha se akarjuk, hogy gyermekünk saját beteljesületlen vágyainkat valósítsa meg! Kínáljuk meg sokféle lehetőséggel, tudjon miből válogatni. Az is előfordulhat, hogy elég neki az iskolai feladat, nem akar még egy újabb feladatot. De az is, hogy mindenhova el akar menni. De a nap neki is csak 24 óra!

A mi felelősségünk az is, hogy megtanítsuk arra, hogy képes legyen sorrendet felállítani. Az iskolai kötelező feladatokat el kell végeznie, utána jöhetnek a kedvtelések.

Lerövidíthető a tanulásra fordított idő, ha tudjuk, melyik tanulási stílus, melyik tanulási módszer hatékonyabb gyermekünknél.

Ha szülőként ebben nem tudod segíteni, érdemes szakemberhez fordulni. Ez csak tizenkét-tizennégy alkalom.

De, ha megtanul tanulni, biztosan több szabadideje marad gyermekünknek más, számára fontos tevékenységre is.

Harmadik osztályosoknál már eredményesen lehet alkalmazni a tanulási módszereket. Ekkor még többnyire pozitív a tanuláshoz való viszonyuk.

Írd meg a véleményedet, te hogy látod!  :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljjol.blog.hu/api/trackback/id/tr337186607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása