Gondolkodtál már azon, hogy mit is mutat meg a bizonyítvány?

Mielőtt kétségbeesnénk gyermekünk jegyeit látván, gondolkodjunk el azon, hogy miről is szól a bizonyítvány? Arról szól, hogy gyermeked mennyire tud számolni, mennyire ismeri a különböző szabályokat, hogyan sikerült megírnia a felmérőket. De nem képes arra, hogy megmutassa milyen a gyermeked személyisége. A jegy mögött lásd meg a gyermekedet! A bizonyítvány egy pillanatfelvétel, egy pillanatnyi állapotot mutat.

Épp ezért, mikor kezedben tartod a bizonyítványt, nézd meg azt is, mennyire tükrözi gyermeked képességeit, személyiségét! Azt is érdemes végiggondolni, te mit vársz a kisfiadtól/kislányodtól. Soha ne tőle várd beteljesületlen álmaid teljesítését. Természetesen követelned kell gyermekedtől, de ismerned kell a mértéket. Nem akar vagy nem képes tanulni. Nem mindegy. Gondolj vissza saját iskolai osztályodra! Meglepő, hogy a tanulmányi munkában kevésbé kiemelkedő, gyengébb osztálytársaink milyen szép karriert futottak be. Sikeresek a szakmájukban, boldog emberek.

Senkit sem akarok arra biztatni, hogy szó nélkül fogadja el a gyengébb eredményt. De arra igen, hogy vizsgálja meg az okokat! Szülőként mindent megtettem, segítettem, amikor kellett?

bizi-lányok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljjol.blog.hu/api/trackback/id/tr556363083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eino. 2014.08.21. 12:56:43

Én azt se tartom egészségesnek, ha mindig színötös egy gyerek (önmagában ezzel nincs bajom), maximalista és szélsőségesen megalkuvó az iskolában a jó jegyek,dicséretek érdekében.
süti beállítások módosítása