Többen kérdeztétek, hogy A sikeres tanulás titka blog miért foglalkozik ilyen sokat a nyaralás témakörével.

Tanulni nemcsak az iskolában, a tankönyvből lehet.

Ha figyelmesen olvassátok a bejegyzéseket, láthatjátok, hogy nap, mint nap minden tevékenységünkkel tanítjuk gyermekeinket. A vízben és a vízparton, idehaza és külföldön, a nagyszülőknél, táborokban, 'elcserélt' gyerekként és, ha velünk vannak.

Bizonyára emlékeztek Matula bácsira a Tüskevárból. Nála jobban senki nem tudta megfogalmazni, mi a tanulás, mit jelent a bizalom, az önállóságra, a kötelességtudatra nevelés.

Tutajos többet tanult ezen a nyáron önmagáról, a saját határairól, a világról, mint addigi élete során.

Tüskevár.jpg

"- Jól figyelj ide, fiam! Korlátokat nem szabok, mert annyi eszed már lehet, hogy nem mégy fejjel a falnak. Ha tehát bevered a fejed, a te dolgod, ha bajba kerülsz, magadnak kell kilábalnod, mert esetleg nem lesz melletted senki. Annyira vállalkozz, amennyit elbírsz, és nekem hiába nyivákolsz, ha elvágod a kezed, vagy elrontod a gyomrod. Ez mind a te magánügyed. Úgy vélem. Csak így tanulsz meg a magad lábán járni, és pontosan rájössz majd, hogy mit lehet, és mit szabad. " - Fekete István: Tüskevár -

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljjol.blog.hu/api/trackback/id/tr266475573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása