karacsony.jpg

 

Az időjárás nem igazán a telet idézi, de három nap múlva megérkezik a karácsony. Még van egy kis idő, lehetőség a meg nem vett ajándékok pótlására.

Milyen is a jó ajándék?

Hasznos, fejlesztő, könyv, saját magunk készítette, vagy a tárgyi ajándék helyett élményt ajándékozzunk?

Ez sok mindentől függ. Függ a megajándékozott korától, nemétől, mennyire áll közel hozzánk, a családi hagyományoktól.

Azt gondolnánk, hogy saját gyerekeinknek a legegyszerűbb valamit venni. Míg kicsi a gyerekünk könnyebb a dolgunk, a nagyobbakkal már nehezebb.

Nem tévedünk nagyot, ha egy fontos szabályt betartunk, mindig személyre szóló legyen az ajándék.

Azt tapasztaltam, hogy gyerekeink is jobban örülnek az egyedi, általunk készített ajándékoknak.

Emlékszem, mikor minden kislány álma egy rózsaszín Barbie ház volt, a kislányunknak emeletes babaházat készítettünk fából. Volt benne nappali, szobák, konyha, fürdő, szőnyeg, függöny az ablakon. Édesapja hetekig készítette titokban. Micsoda nagy boldogság volt! Milyen szívesen játszottak ezzel a barátnői is!

A nagyobbacskáknak már lehet olyan programot ajándékozni, amin majd együtt veszünk részt velük. Lehet ez: kalandtúra, színház, barlangtúra, mozi, koncert. Így az örömet is többször átélhetjük.

Ma, a készülődés közben gondolkodtam azon, hogy mire is emlékszem a régi karácsonyokból?

Eszembe jutottak gyerekkori karácsonyok, mikor angyalka hozta a karácsonyfát, aztán, mikor már én figyeltem a csillogó gyerekszemet, sikerült-e a szobába varázsolni a csodát, szomorú karácsonyok, mert már hiányzott valaki.

A legszebbek mindig azok voltak, mikor a lányunk kipirult arccal, kis műsorral- vers, ének, zongora-, maga készítette ajándékkal tette szebbé a várva- várt estét.

Ma már felnőtt, és ma is tárgyi ajándék helyett élményt ajándékoz. Ez azért jó, mert így egy évben többször van nálunk karácsony. Együtt vagyunk karácsonykor is, és akkor is, amikor az ajándékot megéljük.

Ha sikerül gyerekeinkben elültetni azt, hogy legfontosabb az összetartozás, a legnagyobb boldogság együtt lenni, játszani, kirándulni, akkor az igazi csoda is ott lesz minden otthonban, még akkor is, ha nem méregdrága ajándékok vannak a fa alatt.

Nem kell erőn, lehetőségeinken felül vásárolni ilyenkor sem.

Hidd el, a gyerekednek Rád, az idődre nagyobb szüksége van!

Álommegvalósító, békés, nyugodt ünnepeket kívánok kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljjol.blog.hu/api/trackback/id/tr968187710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása