Június 13-án befejeződött a tanév. Van, ahol már pénteken, van, ahol a jövő héten megkapták/megkapják a tanulók az éves munkájuk eredményét  tartalmazó bizonyítványt.

Több ízben hallottam nagy büszkén szülőktől, ha kiváló az eredmény:

"Meglátszik, hogy az én fiam/az én lányom."

De mi van, ha gyengébb az eredmény vagy netalán pótvizsgázni kell?

bizi.jpg

Annak a gyereknek is tudnia kell, hogy őt is szeretik a szülei, akinek az eredményei gyengébben sikerültek.  Még akkor is, ha nehezen tudjuk elfogadni a történteket, kudarcként éljük meg, dühösek vagyunk. Kire? A gyerekünkre? A pedagógusra? Önmagunkra? Egyetlen szülőt, gyereket sem érhet váratlanul a bukás. Ez egy folyamat eredménye, nem a bizonyítványosztás napjáé. Az év közbeni jegyekből, értesítésekből, a fogadóórákon hallottakból már tudható, hogy gond van.

Korábban azt írtam, hogy nyáron tilos  tanulni. De, akinek pótvizsgáznia kell augusztus végén, annak nyáron sajnos elő kell vennie a tankönyveket. De neki is hagyjunk egy kis tanulásmentes időszakot. Szüksége van egy hónap pihenésre, és majd egy hónap alatt felkészül a vizsgára. Nyáron ezzel a témával több bejegyzésben is, részletesen fogunk foglalkozni. pótvizsga.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljjol.blog.hu/api/trackback/id/tr936303009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása